For a pessimist, I'm pretty optimistic

"Har det varit ett bra år då?"

Känns som att man på typiskt svenskt sätt borde säga ja. Men 2008 har faktiskt inte varit något bra år för mig. Började med stress och ångest, pang tjong in i väggen sa det bara. Fortsatte med dålig prestation på SM. Sedan vänner som svek som man sällan blivit sviken förr. Sommaren innebar jobb, jobb och jobb. Och att min älsklingsgosebrunbjörn Smulan lufsade vidare till katthimlen. Min fina lilla tjej..
Hösten fortsatte med gnabb och gnäll. Slet upp gamla axelskadan vilket kostade skjortan. Reseplaner som gick i stöpet i sista minuten. Kuggad tenta i 2 timmar, som sedan blev godkänd. Uttråkad och utanför på jobbet. Lyckades till och med bli lurad av en försäljare på stan, bara för att jag skulle vara snäll och bidra till stackarns provition. Det var tacken det.

"The best of us can find happiness in missery". Mycket skit det här året, men självklart även ljusa stunder. Romme. Nya vänner i nytt lag. Bryggis. Kreta. Coldplay. Mamma mia på bio med mamma. Black Hawks koreograficamp med långa dagar och vilda nätter. Twilight. Kärlek till blommor. Lilla bebisen. Vipers. Wii.

men framför allt älskling och bästis. Ni har varit mina ljus det här året. Tack för det, ni är bäst! och mamma och pappa också, men dem har jag redan skrivit om i ett annat inlägg.
 
Ikväll ska vi korka upp bubbel och fira in det nya året. Jag känner mig hoppfull att 2009 kommer bli bättre än året som gått. Gott nytt! 

ställer man dumma frågor får man dumma svar

I kassan på kicks där jag för första gången i mitt liv ska inhandla lösnaglar:

Jag: Vilka är bäst, de som är förlimmade eller de med separat lim?
Kassörskan: Hur hade du tänkt ha dem då?
Jag: jaa alltså.... på fingrarna?

vet inte vad som var dummast, frågan eller svaret?  vi skrattade i alla fall åt det båda två, no hard feelings liksom!

stinko de mayo

Efter en nästintill heldag på biblioteket har jag iakttagit följande:

1. Hur fruktansvärt illa människan luktar om hon inte tvättar sig eller sina kläder på mycket länge. Helt plötsligt inser jag hur glad jag är över att jag inte levde i pre-deodorant-tidsåldern.

2. Att det är en mycket vanligt förekommande aktivitet att sätta sig i en helt knäpptyst läsesal (fylld med studenter som dagen före nyårsafton sitter och kämpar i sitt anletets svett med att få ihop allt till tentan om någon vecka) och samtala högt och ljudligt med en vän om så irrelevanta saker som långfärdsskridskoåkning. Okej, jag erkänner att jag aldrig förstått storheten i att åka skridskor, men det hör inte hit. Vad jag mest förundras över är hur man orkar gå upp och klä på sig, ta sig in till stan, leta upp den antagligen tystaste miljön inom två kilometers radie, bara för att babbla om sånt man lika gärna kunde tagit över telefon? Märkligt...

För övrigt är att skrapa is från bilrutorna bland det mest värdelösa man kan göra.


Tjena kexet, står du här och smular?

I kassan andra dagen på mellandagsrean, två cirka 17-åriga brattpojkar handlar i min kassa:

Pojkarna: "Shiiiit vilken schysst butik, BARA killkläder!"
Jag: "Mm.."
Pojkarna: "Men alltså, du får ju säkert rabatt när du handlar här eller hur?"
Jag: "Hehe, jaa jo det får jag ju."
Pojkarna: "Handlar du mycket här då?"
Jag: "Njah.. vi har ju som sagt BARA killkläder..."

DOH!!!

så sjukt otaggad...

...inför redovisningen imorgon. Fy och usch och blä. speciellt mycket blä.

Han heter Glen och hon heter Glen!

Stundentbokhandeln tycker tydligen inte att 559 kr är tillräckligt dyrt för en kursbok jag knappt kommer läsa till hälften. De tycker tydligen också att det är okej att det ska ta dubbelt så lång tid att få hem den som de sa när jag beställde den. idag när jag tillslut kunde hämta ut boken som jag beställde förra fredagen och skulle få i böjan på förra veckan, fick jag ingen ursäkt att det tagit så lång tid, NEJ jag fick snarare en utskällning av tanten i kassan då jag undrade varför den var 30 kr dyrare nu än då jag beställde. Vad hände med att vara givmild i juletider?? suck...

Yes I can be the evil cheer captain if I have to...

...but please don't make me! Blir oerhört irriterad på maskande. och geggspringande. Om man fortfarande håller lägre tempo än när en normal vuxen person går räknas det inte som att man springer, jag är ledsen. Nog med tråk, för i övrigt var träningen super! Hawks är on fire!! vilka tossar idag!! och vilka flickisar!! guldstjärnor till alla :-)

Favorit i repris

ååh jag är så glad så glad så glad! Coldplay 22 augusti!! Allt tack vare min underbara pappa som satt och kämpade med ticnets bokningssystem :-D Nu måste jag hitta en riktigt fin julklapp att ge honom. Så här kommer det se ut på julafton hemma hos oss i år:

Tomten: Finns det några snälla barn här?
*tystnad*


nej det finns bara snälla föräldrar!! Pappa som har hjälpt mig och fixat och trixat hela året med allt från telefoner till internet till bilen till cheershorts till cheerskor till konsertbiljetter. Finns nog ingenting min pappa inte kan fixa. Det kanske är min pappa som är jultomten på riktigt?
Och mamma!! vad sjutton hade jag gjort utan mamma det här året? hon har verkligen fått ställa upp som psykolog, min fina fina mamma. Som är så duktig. Som är värd så mycket bättre, hon ska också få något riktigt fint. Man inser plötsligt hur mycket man tar sina föräldrar för givet, och hur lite man ger tillbaka. Får hoppas att de tycker om en ändå, även om man är jobbig och får psykbryt ibland. Ni är bäst!

uh, nu känner jag mig nästan lite sentimental... så jag avslutar med en glad nyhet! Idag har jag lärt mig göra guacamole!!  (jaa jag har misslyckats med det förut... pinsamt I know, det är typ som att inte kunna bre en smörgås eller nåt) så sjuuukt gott är det iaf! och  et måste ju nästan anses som nyttigt, avocado är ju en grönsak. Och jag har nachos till, som är gjorda på majs- en till grönsak! man kan nästan säga att jag borde äta mer guacamole och nachos, man ska ju äta ca 500g frukt och grönsaker varje dag ;-) hihi, nu ska jag mumsa vidare, naaam naam!


SM-guld och huggormar

Så är man sambo med en svensk mästare! SM-guld i studentfotboll, inte fy skam!! Längtar till han kommer hem bara. Har ledsnat på att vanka omkring här i min ensamhet.
På tal om SM-guld tyckte mamma att det var dags att min SM-guldmedalj får flytta med till lägenheten, hon var rädd att slarva bort den där hemma... vilket är precis det jag oroar mig för ifall jag skulle hämta hit den! får väl rama in den eller nåt, då borde jag kunna hålla koll på att den inte försvinner. Man tror ju att när man tar SM-guld ska man få en stor pampig medalj, men neej, tydligen finns det en liten liten liten plakett som är officiellt SMpris, oavsett vilken sport man tävlar inom. Så det är väl lite fint ändå antar jag? :-)
Hade en jättebra träning med Vipers idag! Känns så himla kul! efter att vi tränat i ungefär två timmar åkte vi hem till mig och fikade lite och kollade på gamla SM-filmer, mysigt mysigt. Men sen bar det såklart av till träning nr 2 för dagen, även den gick bra, men min axel har börjat spöka igen och den verkar inte gilla att träna så pass mycket på samma dag. Men vafan.. det är tydligen inget farligt iaf, bara att det gör sjukt ont, så om jag kan stå ut med att det gör ont är det bara att köra på. Får lära mig att bita ihop helt enkelt! orkar inte gå på mer akupunktur.

Skulle egentligen ha tränat sju pass den här veckan, men i slutändan blev det fem.

Måndag: Hopp, dans med Black Hawks
Onsdag: Extra gymnastik (blev inställd eftersom vi inte fick tillgång till hallen)
                 Stunts med Tom Cats
Torsdag: Stunts med Excaliburs (valde att gå på mammas körkonsert istället, men nästa vecka, då ni!)
Fredag: Stunts med Black Hawks
Söndag: Stunts med Vipers
                 Gymnastik med Black Hawks


puh... och imorgon börjar hela karusellen om igen!! Nu längtar jag efter min gosboll! KOM HEM!


I used to know you so well...

Vilken dag! kommer knappt ihåg hur den började. Har varit sjukt produktiv idag! bland annat julstädat hela lägenheten så den ska va fin tills Viperspinglorna kommer förbi imorgon. Och bakat lussekatter för första gången på säkert 10 år, blev RIKTIGT bra! har säkert ätit 10 lussekatter idag... men det kan inte hjälpas, det är så sjukt gott! Mamma kom förbi för inspektion av mästerverken, och lämnade av två jättefina julgrupper som hon gjort (sjukt kreativ är hon!). Man tackar!
På eftermiddagen var det min tur att inspektera ett mästerverk, nämligen lilla Lucas! åååååh så söt! Men det kommer dröja ett tag innan jag vill ha en egen kotte. Sån't himla ansvar! Skönt att jag kände så... innan kände jag att det fanns risk att jag skulle bli lite sugen, men nej. Inte för att det inte var mysigt att gosa med lillkillen, men så fort han blir ledsen blir man ju livrädd. nej... det där med bebisar får vänta.
Elin och jag lagade middag tillsammans, fläskfile med italienskt täcke och klyftpotatis, naam naaaaam! Skönt att slippa äta själv också (Finbollen är och spelar student-SM i fotboll den här helgen). Vi bestämde oss för att gå på bio, såg helt underbara Twilight!! Helt klart ny favoritfilm!! Och då tycker jag ju inte ens att killen är så värst snygg, det är personkemin mellan skådespelarna! Bästa jag sett sedan The Notebook med Rachel McAdams och Ryan Gosling. Att det är Paramore som står för soundtracket gör ju heller inte att jag gillar filmen mindre ;-) Nu åker alla böckerna upp på önskelistan, hurra för jullov då man faktiskt kanske har tid att läsa annat än kurslitteratur!

Snacka om att falla för grupptrycket...

Finaste undrade varför jag inte startar en egen blogg när jag ändå är en bloggjunkie som följer 10 bloggar 10 gånger om dagen... och jag hade inget bättre svar än att skapa den här! Den handlar inte om någonting, jag placerar gärna in mig i facket "alla dessa modebloggar som inte handlar om någonting" (sen NÄR ska en blogg egentligen handla om någonting annat än att snoka lite kring vad som händer i folks liv?). Näh. vill man ha substans kan man nog kolla någon annanstans. Det här är nog mest intressant för folk som känner mig. Eller vill känna mig för den delen. Eller som undrar varför jag aldrig har tid att gå ut.

RSS 2.0